VAMPULA POP Vol. 2
VAMPULA POP Vol. 2
Tapsa kertoo - Esa soittaa

Tapio Liinoja & Esa Pulliainen

Tapio Liinoja ja Esa Pulliainen löivät toisen kerran kynän ja kitaran yhteen. Syntyi kirjallinen äänilevy Vampula Pop Vol. 2. Tapsan kirjoittamat tarinat vievät mystiseen Vampulaan ja Suomeen, jota ei enää ole. Esan väärentämätön soitto ja Tapsan vangitseva kerronta tuovat tarinat eteemme kuin elokuvan.

Levyllä on neljä tarinaa. Esa Pulliainen soittaa levyllä mm. kappaleet "Jouluyö, juhlayö", "Sisältäni portin löysin", "Proud Mary" ja "Down On The Corner". Joulutarinassa Herkko Jokinen viettää joen rannassa melko yksinäistä aattoa. Juhannustarinassa Anttonen kummeksuu Travantin baarin vessan peilin edessä, miksi kuuluisuus kiertää hänet kaukaa. 

Tapsa kertoo:
- Vampulan joulu
- Bassotauno
- Vampulan juhannus
- Nocturne

Esa soittaa:
- Valkea joulu
- Kodin kynttilät
- Joulun kellot
- Jouluyö, juhlayö
- Sisältäni portin löysin
- Lodi
- Nuoruustango
- Down on the corner 
- Peili 

Kirjallinen äänilevy elää ja voi hyvin! Kirjallisilla äänilevyillä on kuultu Lauri Viidan runoja kirjailijan itsensä lausumana ja Muksujen musiikkia tunnettujen runoilijoiden teksteihin. ”Liisankadulla samassa talossa...” Pentti Saarikosken tekstiin on todellinen klassikko.

Tätä kirjallismusiikillista perinnettä jatkaa jo toinen Vampula Pop -levy, joka yhdistää näyttelijänä, kirjoittajana ja Lapinlahden Lintuna tunnetun Tapio Liinojan itse lukemia kertomuksia Esa Pulliaisen kitaratunnelmointiin. Pulliainen tunnetaan parhaiten Agents -yhtyeen soolokitaristina ja äskettäin kuolleen Topi Sorsakosken keskeisenä yhteistyökumppanina.

Vampula on paikkakunta... vai onko sitä enää? Tapsan tarinat vievät kuulijan Suomeen jota ei enää ole. Esan herkät kitarasovitukset tunnetuista melodioista elävöittävät kerronnan ainutlaatuiseksi elämykseksi. Joulutarinassa soi Jouluyö, juhlayö, kevättä kohti soivat uudet sävelet.

ISBN 978 952 270 030 8
Arktinen Banaani, 2011

Tilaa miehet keikalle: tapio@liinoja.com