"SOUND ON SOUND" -ALBUMI
"Sound On Sound"

UUSI ALBUMI "SOUND ON SOUND" 5.9.2014

Toinen Agents & Vesa Haaja -studiolevy "Sound On Sound" jatkaa kesäkuussa 2011 ilmestyneen "Go Go" -ensilevyn svengaavalla ja elämänmyönteisellä linjalla. Haajan myötä Agents on siirtynyt selkeästi rokkaavampaan suuntaan slaavilaista melankoliaa hylkäämättä. Tänä vuonna 30 v. taiteilijajuhlaansa viettävä Vesa Haaja virnistelee, että go go on sellaista vanhakantaista bilemusaa: ”Visuaalisesti sitä kuvaavat minihameiset mimmit, saippuakuplat, ilmapallot, Martini-lasit ja riehakas tunnelma.” Kuulostaa siltä, että Agentsin on aika jälleen pestata tanssitytöt keikoilleen.

"Sound On Sound" -levylle kappaleet löytyivät Esa Pulliaisen ja Vesa Haajan levyhyllyistä. Kaksitoista biisiä sisältävällä pitkäsoitolla pääosassa ovat suomenkieliset laulut. Mausteena on kaksi englanniksi laulettua biisiä. Albumi on nauhoitettu Hitsville #3 -studiossa. "Sound On Sound":ia on työstetty pitkään, välillä on pidetty pitkiäkin taukoja. “Käännösbiiseissä lupa-asiat aiheuttavat aina yllätyksiä, joihin pitää mukautua”, toteaa Haaja.

Vesa Haaja on tehnyt suomenkieliset sanat neljään kappaleeseen: "Salaiset sanat", "Öisin valvon", "Kuivaan kyyneleet" ja "Syytön vai syyllinen". “Kuuntelen paljon vanhaa suomenkielistä kamaa ja teksteistäni kuulee sen. Suomenkielisessä versiossa pyrin myös myötäilemään alkuperäiskielen tarinaa”, sanoo Haaja ja paljastaa samalla, että useimmat kiireisen miehen sanoituksista syntyvät keikka-autossa.

Uudelta levyltä on julkaistu kaksi singleä, "En luota suudelmiin" syksyllä 2013 ja "Yksin sinun" kesäkuussa. Juuri ennen albumin ilmestymistä radiolle jaettiin kolmas single "Sen voi vain aavistaa". Single julkaistaan vain digitaalisesti albumin julkaisupäivänä 5.9.2014

Albumin kansista vastaa jälleen Studio Super 8:n Jussi Karjalainen. Äänitys, miksaus ja tuotanto ovat C-studion Esa Pulliaisen & Toni Liimatan. Albumi on masteroitu Jaakko Viitalähteen Virtalähde Analog Audiossa, kuten aiemmatkin Agents-levyt.

Biisilista: "Salaiset sanat", "Sen voi vain aavistaa", "Öisin valvon", "En luota suudelmiin", "Kuivaan kyyneleet", "El Camino Real", "Lemmenvuori", "Tyhjä paikka", "Loistava täysikuu", "Yksin sinun", "Sixteen Tons" ja "Syytön vai syyllinen".

AGENTS & VESA HAAJA IN BRIEF

Agents on suomalaisen musiikin instituutio, joka täyttää tänä syksynä 35 vuotta. Yhtyeen kivijalka on edelleen Esa Pulliaisen isänmaallinen ja trendeistä piittaamaton rautalankasoundi. Vesa Haaja täytti solistin saappaat kuusi vuotta sitten ja samalla Agents-soundi sai uuden sykkeen. Ensimmäinen Agents & Vesa Haaja -albumi "Go Go" julkaistiin kesäkuussa 2011. Vuotta myöhemmin kesäkuussa 2012 ilmestyi cd+ dvd "On Stage / In Studio".

Vesa Haaja ja Esa Pulliainen ovat ennen yhteistä Agents-aikaansa tunteneet toisensa jo kaksi vuosikymmentä. Vesa on pitkän linjan rock’n’roll -mies, joka on maineikkaan Whistle Bait -yhtyeensä kanssa kiertänyt kotimaan ja maailman estradeja jo vuodesta 1984. Haaja on myös omassa genressään arvostettujen The Barnshakersin ja Hi-Fly Rangersin solisti ja biisintekijä. Agents-yhtyeen koko biografia http://www.agents.fi/agents/.

Agents & Vesa Haajan esiintymiset jatkuvat loka-marraskuun taitteessa. Katso kaikki keikat, myös Esa Pulliainen C-Combon, www.agents.fi/keikat.

Mediassa uusi albumi on hyvin esillä. Haastatteluja ja arvioita mm. seuraavissa: Helsingin Sanomat, ET-lehti, Suomen Kuvalehti, Gloria, Soundi, Rumba, Aamulehti, Keskisuomalainen, Ilkka, Pohjalainen, Big Beat, Radio Suomi, Iskelmäradio, Radio Nostalgia, Radio Helsinki

Tiedotus ja haastattelut: noo&logos, Mia Salo 0405851158, mia.salo@noologos.fi
Kuvat: www.sonymusic.fi/pressi ja www.ratasmusic.fi/press
Lisätiedot: www.agents.fi ja epäviralliset sivut www.agents-sivut.com
Keikat: Marko Julkunen 044877527, marko.julkunen@fonet.fi
Levy-yhtiö: Sony Music, www.sonymusic.fi