Ilkka Mattila, Helsingin Sanomat, 8.7.2011

Agents & Vesa Haaja: Go Go


Yli 30 vuotta toimineen Agentsin ura etenee varmaotteisesti ja kiireettömästi tuoreimman solistinvaihdoksen jälkeen. Jo kolme vuotta sitten yhtyeeseen liittynyt Vesa Haaja esittäytyy vasta nyt ensi kertaa albumilla Agentsin solistina.

Vaikka yhtye on tiiviisti kitaristi ja tuottaja Esa Pulliaisen käsissä, niin kaikki Agentsin laulusolistit ovat tuoneet yhtyeen linjaan omat pienet muutoksensa. Jos Topi Sorsakosken kausi oli tangon ja beat-iskelmän leimaamaa, ja Jorma Kääriäinen toi mukaan Elvistä ja dramaattista americanaa, niin Haajan aika alkaa svengaavan rhythm & blues -henkisen gogo-musiikin tahdissa.

Laulajana Haaja kuulostaa edeltäjäänsä Kääriäistä poikamaisemmalta, vaikka Haajakin on jo yli nelikymppinen aikamies.

Kappalevalinnat ovat pääosin 1950-luvun lopun ja 60-luvun alun amerikkalaisia pikkuhittejä, joista monia ei ole aiemmin edes käännetty suomeksi. Burt Bacharachin varhaisista töistä mukana on peräti kaksi kappaletta.

Agentsin sointi on tavallista rytmikkäämpänäkin tunnistettava. Uutta väriä Go Go:lla tuovat Juho Hurskaisen miehekkäästi törähtävä tenorisaksofoni ja Pulliaisen matalalta kaikuva baritonikitara.