Ilta-Sanomat, 27.8.2009


Topi Sorsakoski ja Jorma Kääriäinen (Kuva: Handout)

Sorsakoski ja Kääriäinen ensimmäistä kertaa yhteiskiertueella

Suomalaisten rakastamat laulajatähdet Topi Sorsakoski ja Jorma Kääriäinen ovat esiintyneet tuhansia kertoja mutta eivät koskaan yhdessä, satunnaisia tapahtumia lukuun ottamatta.

Torstaina Jyväskylästä starttaava Kaikkien aikojen Agents -kiertue poistaa tämän epäkohdan. Kitaristimestari Esa Pulliainen marssittaa lavalle kaikki Agentsin elävät solistit Sorsakosken, Kääriäisen ja yhtyeen nykyinen laulaja Vesa Haaja.

- Pitkään tästä on puhuttu, mutta koskaan aikaisemmin aikataulut eivät ole osuneet yhteen, Sorsakoski sanoo IS:lle.

Sorsakoski ja Kääriäinen esiintyvät nykyisin tavallisesti ilman Agentsia. Sorsakoski kiertää oman Kulkukoirat yhtyeensä kanssa. Kääriäistä kuullaan Riku Niemi Orchestran solistina.

Silti homma Agentsin kanssa tuntuu sujuvan kuin ennen vanhaan. Sorsakoski teki vuonna 2007 kiertueen Agentsin kanssa 15 vuoden tauon jälkeen ja tunsi, ettei taukoa ole ollut lainkaan.

- Se oli kuin olisi kävellyt makuuhuoneesta olohuoneeseen, hän kuvailee.

Vaikka Sorsakoski ja Kääriäinen eivät ole yhdessä kiertäneetkään, he ovat hyviä kavereita. Kääriäinen on muun muassa vieraillut muutaman kerran Sorsakosken Floridan-asunnossa.

Kiertueen erityispitkä Agents ohjelmisto ja ainutlaatuinen tilaisuus kokea Topi, Jorkka ja Vesku samalla lavalla on kiinnostanut yleisöä. Kiertueen 12 konsertista seitsemän on jo loppuunmyyty, vaikka lipunhinnat eivät aivan halvimmasta päästä olekaan.

Pasi Kostiainen