Turun Sanomat, 3.9.2009

Agents veti Turussa tuvan tupaten täyteen


Kolmen vuosikymmenen taivaltaan juhlivan Agents-yhtyeen
solistit Topi Sorsakoski, Jorma Kääriäinen ja Vesa Haaja
ihastelivat kaikki yhdessä ja erikseen bändin sielukkaan
sointutaiteilijan Esa Pulliaisen kitaratyöskentelyä.


Kolmen vuosikymmenen juhlakiertueella Turussa keskiviikkoiltana poikennut legendaarinen Agents veti Caribian tupaten täyteen. Kolmen tunnin nostalgisessa musiikki-iloittelussa karismaattiset konkarit Topi Sorsakoski ja Jorma Kääriäinen näyttivät, että iskussa ollaan. Kurkkukivusta kärsinyt yhtyeen nykyinen solisti Vesa Haaja osoitti, että ainutlaatuinen agenttilinja säilyy bändin tyylinä vastakin. Haajan vasen jalka vipatti rautalankaäijätyyliin siihen malliin, että hyvää on lupa odottaa!

Agents-yhtyeen suosiota kuvaa hyvin se, että juhlakiertueen yhdestätoista keikasta yhdeksän on loppuunmyyty. Turunkin konsertissa tunnelma säilyi tiiviinä koko kolmen tunnin ajan kolmen solistin vuorotellessa tunnelmallisilla klassikoilla sekä rehevillä rokkipaloilla. Komeaa miesenergiaa kuultiin niin ensimmäisen konserttipuoliskon lopussa kuin konsertin huipentumanakin, kun Haaja, Kääriäinen ja Sorsakoski lauloivat säkeen vuorotellen ja kuorokohdat kolmeen pekkaan vahvana rintamana.

Caribian asiantunteva yleisö nosti ansaitusti solistitähtien rinnalle Agents- yhtyeen soundillisen sielun, kitaristi Esa Pulliaisen . Illan konserttia tukevoitti omilla jäljittelemättömillä hammond-improvisoinneillaan yhtyeen pitkäaikainen tuottaja Pedro Hietanen .