Kaleva, 28.8.2009

Agents juhlii kolmella solistilla


Yhdeksän paikkakuntaa, kaksitoista konserttia. Historiallinen kiertue. Perjantaina Oulu-hallissa on luvassa elämyksiä.

Matkalla Etelä-Suomesta Jyväskylään Agentsin tuorein laulaja Vesa Haaja tuntee perhoset vatsanpohjassa.

- Kun h-hetki alkaa lähestyä ja ensimmäinen keikka historiallisella rundilla on edessä niin ilman muuta alkaa kutisemaan.

Rauli Somerjoki, Topi Sorsakoski, Jorma Kääriäinen. Vesa Haaja nostaa hattua entisille solisteille ja kokee astuneensa isoihin saappaisiin. Vähintään kokoa 45. Juhlakiertueeseen kuuluu, että myös edeltäjät Sorsakoski ja Kääriäinen liittyvät Haajan seuraan lavalle.

- Tämä on ollut minulle ilo ja kunnia ja samalla iso, miellyttävä haaste, Haaja pohtii.

Pesunkestävä rock-mies

Vesa Haaja ei kuitenkaan musiikillisesti jää edeltäjiensä jalkoihin. Hän on aiemmin laulanut Whistle Bait -yhtyeessä. Vaikka Haaja on pesunkestävä rock-mies, hän tunnustaa kuunnellensa Agentsia jo 80-luvulta asti ja seuranneensa yhtyeen vaiheita.

50-60 -luvun rock on lähinnä Haajan sydäntä, mutta mikä tahansa musiikki puree, jossa on hyvä melodia. Laajasta musiikkimausta on hyötyä, jos päivätyökseen toimii yhteys- ja musiikkipäällikönä. Jos siis kävelee sisään liikkeeseen ja kaiuttimista kuuluu musiikkia ja mainoksia, saattaa olla, että Haajalla on ollut sormensa pelissä.

Rokkimiehen luotsaamalla kokoonpanolla on keikkailtu jo vuosi ja seuraavana on vuorossa ensilevyttäminen yhtyeen kanssa. Suuntaako Agents entistäkin rokimpaan suuntaan?

- Kun minut pyydettiin mukaan, kyllä siinä tietyllä tavalla eri linjausta haettiin. Mies, joka on 25 vuotta laulanut rokkia. Mutta aika näyttää, miten asiat muovautuvat. Linjaa haetaan edelleen. Eiköhän tässä ensi vuonna kuulla, mihin ollaan menossa.

Agentsin juhlakiertue on perjantaina Oulu -hallissa. Illan konsertissa kuullaan Haajan kykyjä myös suomenkielisen sanoituksen osalta.

Yle Keski-Suomi