Blues-Finland.com, 26.10.2008

Halloween Blues kasaan sittenkin

Vaasan tapahtuman päätähdet ovat Pepe Ahlqvist ja Esa Pulliainen. Vaasassakin soittava brittiharpisti West Weston on liikkeellä Suomessa. J & Slow Motion on juurimusiikin kotimainen uutuus.


Mr Breathless & Esa Pulliainen C-Combo

Pitkään ehti näyttää jo siltä, että Vaasassa mukavasti viime vuosina onnistunut Halloween Blues jää ainakin toistaiseksi telakalle. Tapahtuma järjestetään kuitenkin lokakuun viimeisenä ja marraskuun ensimmäisenä päivänä. Aiempaa hieman riisutumman Halloween Bluesin järjestävät Vaasa Jazz Club sekä Radio Vaasa.

Halloween Bluesin käynnistää perjantaina Pepe Ahlqvist. Hän esiintyy ensin Waasa Big Bandin kanssa ja myöhemmin illalla The Blues Business -yhtyeen kanssa. Pepeltä ja UMO Jazz Orchestralta julkaistiin vuonna 2006 levy "Mister Blues" jolle sävellettyä materiaalia kuullaan myös Waasa Big Bandin kanssa. Keikka The Blues Businessin kera sisältää tiukkaa Chicago Bluesia.

Pääkonsertti pidetään Royal Nightissa lauantaina. Ohjelmassa on muiden muassa kitaravirtuoosi Esa Pulliainen, joka ei ole esiintynyt Vaasassa vuosikausiin. Esa Pulliaisen C-Combon kanssa esiintyy pianisti-laulaja Mr Breathless. Luvassa on rock & roll show! Lisäksi kuullaan instrumentaalistandardeja C-Combon toimesta.

Royal Nightissa soittaa myös T Leino Band, joka saa vieraakseen Lontoosta huuliharpisti-laulaja West Westonin. Kotimaastaan huolimatta Weston on amerikkalaisen blues-perinteen ihailija; esikuvikseen hän nimeää William Clarken, Rod Piazzan ja Kim Wilsonin.

Pääkonsertti-illan avaa Boogie Healers. Ennen pääkonserttia tien toisella puolella O'Malleysissä esiintyy Heart 'n Bones kello 18 alkaen.

Halloween Blues on läsnä myös radiossa. Maanantaina kello 17:30 alkaen kuuluu Radio Vaasassa festivaaliin liittyvä tunnin mittainen erikoislähetys. Juontajana toimii Halloween Bluesin taustajoukoista tuttu Mikko "Blues Boy" Peltola. Luvassa on muun muassa haastatteluita sekä tietysti runsaasti  musiikkia Halloween Bluesin artisteilta ja hieman muiltakin.