MTV3.fi, 12.9.2008

Agents: ... Is Beat!

Vaikka Agents on tullut parhaiten tunnetuksi karismaattisten solistiensa taustabändinä, pärjää yhtye hienosti myös itsekseen. Agents … Is Beat! -levyllä pääosassa ovat soittimiensa välityksellä Esa ja Kai Pulliainen sekä Heikki Sandren.

Agents soittaa svengaten ja rautalankaa rankaisten ohjelmistoonsa jo vuosikymmenten ajan kuuluneita ikivihreitä. Ammattitaitoisiksi soittajat tunnistaa siitä, että he eivät pelkää tulkita kappaleita, vaan tekevät sen omaan visioonsa luottaen.

Mukana on rockin klassikoita CCR:n Green Riveristä Rolling Stonesin Satisfactioniin. Tutuimpiakaan kappaleita ei välttämättä tunnista heti kansiin katsomatta. Dark Manissa yhtye rakentaa uhkaavan ja mystiseksikin kasvavan tunnelman. Black’s Alley puolestaan svengaa vanhojen miesten herkkyydellä. Etenkin kitaratyöskentely antaa kappaleelle luonnetta.

Kaikki kappaleet ovat hienosti äänitettyjä ja paneutuen soitettuja. Monissa biiseissä alku tempaa mukaansa vähäeleisellä koukulla rakentuen hiljalleen hienoksi iskelmä-rock-ralliksi. Näin käy esimerkiksi hauskassa Sunshine Supermanissa, western-tyylisessä A Quiet Tearissa sekä tummassa Song of Delilahissa.

Levyn viimeisen kappaleen suomenkielinen nimi hämmentää muuten vierasperäisen nimistön keskellä. Vihreät niityt -nimi selittyy toki sillä, että Agents on esittänyt klassikkokappaletta solistiensa kanssa suomeksi. Kun kyseessä on kuitenkin instrumentaalilevy, jossa laulukielellä ei ole mitään väliä, olisi nimi kenties voinut olla yhtenäisyyden säilyttämiseksi alkuperäinen Greenfields.

Teksti: Heini Strand