Danielin luola, 9.9.2008
Tanssilavojen musiikin maisterit.
On tullut yksi kommentti, joten nostan tämän ylös. Agentsien instrumentaalilevy soi usein iskelmässä, mutta tanssilavakeikat antavat odottaa itseään.

_______________________________________________________________________________
09.09.2008

Allaoleva  juttu ja taannoinen lehtiartikkeli Pulliaisen lausunnosta keskusteluttaa vielä kovasti. Nythän on konkretisoitunut Agentsien uusi levy ja myös uusi solisti on julkistettu. Nähtäväksi jää, eikö uusi kokoonpano lainkaan lavatanssikeikoille lähde ja missä se raja sitten klubiesiintymisten/tanssilavojen välillä kulkee.

On tullut myös vinkkaus  Taipalsaarelaisen "Väliaikainen" -orkesterin keskustelu/kommentointisivuille. Ei aivan tuulesta temmattu juttu tuo Pulliaisen lausunto tosiaankaan ole. Matti siellä ripittää orkesteria melko ikävinkin sanankääntein.

_______________________________________________________________________________
09.08.2008

Esa Pulliainen ja yhtyeensä Agents lopettavat tanssilavakeikat tykkänään. Suurin syy tähän radikaaliin päätökseen on Esa Pulliaisen Ilta-Sanomille antaman haastattelun mukaan tanssilavoille tulleet kaikentietävät "besserwisserit". "Käydään muutama tunti tanssikursseja ja tullaan sitten opettamaan meille soittajille missä tempossa pitäisi kukin kappale soittaa."

Kuvaotsikkona on " En pidä siitä mihin tanssilavat ovat meidän bändimme uran aikana kehittyneet. Siksi emme sinne varmaan koskaan palaakaan."

Esimerkinomaisesti Pulliainen kertoo tarinan tosielämästä että jiveä parilla tanssikurssilla tiettyyn tahtiin harjoitellut pariskunta tuli komentamaan heille missä tempossa  Be-Bop-A- Lula pitää soittaa!

Nämä tyypit käyvät parilla tanssitunnilla ja samalla niistä tulee musiikin maistereita ja ne alkavat vinoilla bändille.   Se porukka nykyisin on ihan mahdotonta.

Suurin syy orkesterin ja Pulliaisen turhautumiseen on Pulliaisen mukaan tässä uudessa tanssikurssivillityksessä joka on tuonut muassaan ihan uudenlaista porukkaa lavoille. Tanssilavojen nykyinen kehitys ei todellakaan Esa Pulliasta miellytä.

Meidän linja muuttuu rokkaavammaksi ja me siirrytään muualle,  pienemmällä palkalla tosin mutta tanssilavoille emme enää palaa. -toteaa maestro Pullianen

Lisäys 12.08.2008:

Kun koko puheena olleen lehtijutun lukee niin Pulliainen kertoo siinä paljon muutakin. mm- että viimeiset lavakeikat on tehty vuonna 2006. Aikoinaan kun Kääriäinen lähti niin ei ole omaa solistiakaan, -vielä.

Lisäksi Agentsilta on tulossa juuri nyt instrumentaalilevy, jolle arvaisin haluttavan hieman julkisuutta tämän lehtijutun myötä.

Tämä välikirjoitus ja tanssinetin jutut kirvoittivat myös muusikot näppäimien ääreen.
Kaminiitto kirjoitti 09.08.2008 - 18:51
Pulliainen on aivan oikeassa meistä 2h-tanssimaistereista. Mutta ellei me oltaisi auottu päätämme yleensä aiheetta ja väärästä asiasta, niin tanssilavoilla soitettaisi tällä hetkellä pelkkää radiokanavien iskelmäbiittiä. Noin äkkipäätään ei tule mieleeni, mitä korvaamatonta tanssilavat Pulliaisen yhtyeen lavakeikkojen lopettamisessa menettävät.

Perskohtasta kokemusta on orkesterien neuvomisessa, joten Pulliaisen vuodatuksessa on siinä mielessä jotain tuutua. Itse jurputin Teräväisen Karille hitaan valssin liian hitaasta temposta joskus 15 vuotta sitten. Nyt pariin viimeiseen vuoteen hän ei ole enää kysellyt hämäläisen hitaan valssin jälkeen, että ”oliko nyt tempo oikein?

Mutta niinhän se on kuten esimieheni aikoinaan sanoi, että sotilaskoulutusta on aina annettava, kun siihen on tilaisuus, oli sitten vastaanottaja kuinka hienohipiäinen tahansa.

*Mutta muuten olen edelleen sitä mieltä, että on päästävä eroon radiokanavien soittolistoista ja ohjelmatoimistojen vuosisopimuksista. *
Daniel kirjoitti 09.08.2008 - 19:15
Ei Agents ole tietääkseni tanssinharrastajan toivebändi ollut koskaan. Kulttikisella oli muutama vuosi sitten avajaistansseissa Agents ja Jussi & Boys. Suksee oli suuri mutta tappiota tuli, kulutkin oli suuret ja tanssimaan ei mahtunut.

Jos olisin jonkin paikkakunnan tanssilavan omistaja ja miettisin toimintastrategiaa useiksiksi vuosiksi eteenpäin. Katsoisin lähialueen ikäjakauman ja oletettavat kiinnostusalueet.

Ja saattaisin tehdä kuten Seppo Järvenpäässä teki ja järjesti Anna Abreyn esiinymään.

Ongelma on se että jos porukka on kovin nuorta heille ei saisi myydä alkoholia, jos he ovat kovin vanhoja he eivät osta alkoholia,
Lange kirjoitti 09.08.2008 - 23:19
Kuten olet itsekin sanonut, eihän tuo "Agents tanssiharrastajan toivebändi ollut koskaan". Mukavaa heitä oli käydä katsomassa ja ihailemassa ne pari kertaa mitä olen lavoillä heitä katsomassa käynyt. Jotkut kappaleet oli tosi makee fiilistellä, toiset taas mieluummin katsoin mestareita lavalla. Ne ehkä ovatkin enemmän konserttibändi. mut ihmettelen tanssijaihmisiä jotka kävi neuvomassa Pulliaiselle miten ja mitä pitää soittaa!! Jos olisin Pulliainen, ojentaisin soitin neuvojalle ja ehdottaisin näyttää. ehkä tyhmä veto, mutta eihän kukaan Matti Meikäläinen yleensäkään kerro ammatti-ihmiselle miten hommat on hoidettava. Jos kerta Agentsien pojille neuvottu tempoja ja soittoasioita, löytyisikö joku fiksu ja filmaattinen joka neuvoisi Sorsakoskelle miten tulee laulaa ja muuten käyttäytyä julkisilla tapahtumilla, meitsi kun ei sitä sielun sydämellä siedä voi tippaakaan, mut pyörii äijä pyörimistään, onnex harvoin, mut kuitenkin.. :)
Pia M kirjoitti 10.08.2008 - 16:39
No joooo....

Tanssijat sitä ja muusikot tätä.

Muusikot on sitä mieltä että tanssin harrastajat on mulqvisteja, ja tanssijat on sitä mieltä että muusikot on mulqvisteja. Ja sitten yritetään mahtua samoille paikoille, toiset töihin ja toiset huvittelemaan.

Tanssijat on sitä mieltä että muusikoitten pitää tarjota mitä on tilattu, koska heille maksetaan siitä.

Muusikot on sitä mieltä, että heidän pitää saada soittaa kuten haluavat, koska he sentään on ammattimiehiä (heillehän maksetaan siitä).

:-)

Ja mustalaiset on kaikki varkaita, ja kaikki nuoret käyttäytyy huonosti, ja kaikki kauniit naiset on koppavia, ja kaikki miehet on sikoja...

:-)

Eiköhän se ole silleen, että vaikka ne ikävimmät tapaukset näkyy ja kuuluu, niin se vain on se jäävuoren huippu, ja pääosa tanssikansasta on ihan tyytyväisiä siihen miten orkesterit työtään tekevät. Aika rankkaa Pulliaiselta väittää, että muutama tempoista narisemaan tullut tanssija olisi saanut aikaan sen, että heitä ei enää haluta tanssilavakeikkoja tehdä - luulisinpas että siellä taustalla on kuitenkin jotakin muutakin, mitä maestro Pulliainen ei vaan nyt ääneen sano... :-o
Daniel kirjoitti 11.08.2008 - 08:48
Muistaakseni tämä samantyyppinen Pulliaisen vuodatus tuli julkisuuteen silloin kun tekivät edellisen jäähyväiskeikan Topi Sorsakosken kanssa.

Jotakin yhteneväisyyttä tässä löytyy Tapani Kansaan.

Väsymystä. Ja juuri tietyt turhauman aiheet nousee silloin esille.
Aapeli kirjoitti 12.08.2008 - 09:52
Pulliainen on valitettavan oikeassa mistä hän kertoo. Olen täysin samaa mieltä siitä
että on syytä olla huolissan siitä mihin suuntaan tanssilavailmapiiri on menossa. Juuri
nämä kädenalitanssi - "minä ensin" -"mä osaan" - "lapsille lapsiparkki" - tyyppiset
tanssinet starat pilaavat tahtomattaan lavojen ilmpiiriä. Tanssi on heille suoritusta ja
esiintymistä "minä itseä" korostavaa. En yhtään ollenkaan ihmettele Pulliaisen ihmettelyä
näistä yli-innokkaista hölmöistä, jotka menevät jo orkestereitakin neuvomaan mitä pitää
tehdä jopa miten pitää soittaa. Minää itseä.. - taas kerran.

Toivon Agentseille (loistavalle tanssilava bändille) hyvää jatkoa, toivottavasti mieli
palaa vielä joskus tanssilavojenkin suuntaan. Agents on ollut ja on yhä edelleen monen
nykyisen lavabändin innoittajana ja suunnanantajana. Valitettavasti tietyt "besserwisserit"
saavat jo tällaistakin aikaan. Todella valitettavaa.
Daniel kirjoitti 12.08.2008 - 10:43
Agentsien omilla sivuilla kerrotaan seuraavaa:

"Agentsien rooli suomi-iskelmän ja rock&rollin yhdistämisessä sekä tyylin tunnetuksi ja suosituksi tekemisessä 80- ja 90-luvuilla on ollut ainutlaatuinen. Puhutaan Agents-soundista, jota ilman suomalaiset radiot ja tanssilavat eivät hengitä, ja jolla riittää jäljittelijöitä. Tanssilavoille Agents onkin paljon enemmän kuin yksi yhtye muiden joukossa. Agents on historiansa aikana kaksi kertaa tuonut väkimassat joukolla takaisin lavoille, ensin Topi Sorsakosken kanssa 1980-luvun puolivälissä ja viimeksi Jorma Kääriäisen kanssa 90-luvun puolivälin jälkeen."

Muistan vielä Topi Sorsakosken alkuaikojen suosion Agentsien kanssa. Tanssipaikoilla ja tanssimusiikkia he silloin soittivat miltei 100% sesti. Väkeä oli todella paljon.
Humppis kirjoitti 09.09.2008 - 09:16
Aapeli: "Juuri nämä kädenalitanssi - "minä ensin" -"mä osaan" - "lapsille lapsiparkki" - tyyppiset
tanssinet starat pilaavat tahtomattaan lavojen ilmpiiriä. Tanssi on heille suoritusta ja esiintymistä "minä itseä" korostavaa."

Tuossapa se taas tuli oikein tyypillisellä Suomi24:n mallilla sama vanha väittämä, joka edistyneiden ja itseään kehittämään pyrkivien tanssijoiden valtaosan kohdalla ei pidä lainkaan paikkaansa.

Itse kun ei osaa eikä uskalla, ei ymmärrä, että näyttävyys ja taito eivät ole suorittamista, vaan ihan puhdasta tanssista nauttimista ja sen nautinnon jakamista muuille samanlaisille tanssijoille.

Kenenkään tarkoitus ei ole aiheuttaa sivusta katsojille näppylöitä. Ihan omat sisäiset reaktiot niitä allergian oireita pintaan näille nostavat.
Kitaristi kirjoitti 16.11.2008 - 14:04
Tuhansia keikkoja vetäneenä onneksi harvoin osuu kohdalle tapauksia, joissa yleisöstä joku tulee "neuvomaan" kuinka pitäisi soittaa. Kyllä bändi tietää, kuinka soitetaan ja mitä soitetaan. Sehän on selvä, ettei tavalliset tanssijat soittamisesta juuri mitään ymmärrä. Kunhan rytmi on heille sopiva, se riittää. Vaikeimpia tapauksia ovat ne, jotka vaatimalla vaativat jotain tiettyä kappaletta. He eivät kunnioita bändien biisivalintoja. Jotkut bändit eivät vaan halua aina soittaa niitä tutuimpia valsseja tms. vaan jotain omaa materiaalia.