Findance.com, 16.7.2007

Topi Sorsakoski & Agents: Renegades (EMI)

01. Cadillac
02. Niin paljon rakkautta sain
03. Mokkakengät
04. Kellot soi
05. Mee pois
06. Satujen nainen
07. Väärin tein
08. Ja sua kaipaan
09. Maailman ainoa mies
10. Hetki aikaa
11. Do the shake
12. The gurgle

Yhteistyötä jälleen monen vuoden jälkeen: Topi Sorsakoski yhdessä kera Agentsien. Vuonna 1990 viimeksi levyttänyt kombinaatio jyllää tällä kertaa The Renegades -yhtyeen perintöä. Idea yhteistyöhön lähti siitä, kun ”Reggari”-solisti Kim Brown menetti kuluneena vuotena äänensä. Niinpä Topi ja pojat päättivät tehdä jonkin sortin tribuuttilevyn orkesterin musiikista.

Suurimman työn levynteossa ovat kantaneet sovituksista vastaava Agents-pomo Esa Pulliainen ja suomennoksia rustannut Jukka Itkonen. Tietysti ei voi sivuttaa raittiimman elämän puolesta liputtavaa Topi Sorsakoskea ja legendaaristen Pedro Hietasen ja Pave Maijasen panosta albumilla.

Singlebiisit Kellot soi sekä Niin paljon rakkautta sain ovat jo julkaisunsa jälkeen silkkaa Agents-klassikkoa. Cadillac avaa pelin rehvakkaan kitaroinnin ja Topin tunnistettavan äänen yhteispelinä. Mokkakengät svengaa kuin 50-luvun disco konsanaan, Mee pois tarttuu paremmin kuin kärpäspaperi ja Satujen nainen haaveilee messevän kuuloisesti.

Ja sua kaipaan hätkähdyttää palauttamalla mieleen 90-luvun alun, jolloin viimeksi Sorsakoski hääräsi Agentsien solistina. Maailman ainoa mies kuulostaa aivan Niko Ahvoselta, ja sehän ei ole laisinkaan huono juttu. Do The Shake sekä instrumentaali The Gurgle ovat mainioita raitoja myöskin.

Ei lainkaan huono homma, että Topi Sorsakoski palasi Agents-yhtyeen kera levyttäväksi artistiksi. Mielellään kuuntelee Topin mukavaa lauluääntä sekä Agentsien saumatonta yhteistyötä. Hittikappaleita on levyllä juuri sen verran, kun itse siltä tuntuu. Mielestäni tämä on selkeästi tasaisempi ja parempi kokonaisuus kun viime vuonna ilmestynyt toistaiseksi viimeinen Jorma Kääriäisen laulama Agents-levy.

Ari-Pekka Kankaanpää