HS.fi, 28.5.2007
Päivi Huotari, Helsingin Sanomat

Sorsakoski ja Agents tekevät levyn ja kiertueen

Topi Sorsakoski ja Agents palaavat yhteen 15 vuoden tauon jälkeen. Elokuun lopussa ilmestyvä Renegades-albumi on työn alla, ja syyskuussa edessä on kuukauden kiertue suurissa kaupungeissa.

Sorsakoski, 54, oli Agentsin solistina 1986–92, minkä jälkeen hän siirtyi soolouralle. Viime vuoden lopulla Agents ja Jorma Kääriäinen jäivät yllättäen keikkatauolle.

Agentsin 60-luvun rautalankaa, rock & rollia ja iskelmää yhdistelevän soundin takana on kitaristi Esa Pulliainen.

Pulliainen ja Sorsakoski lähtivät eri suuntiin vuonna 1992.

”Ei me riidoissa erottu. Mutta oltiin tien päässä, kun kaikki oli saavutettu. Motivaatio oli aika hukassa”, Pulliainen muistelee helsinkiläisravintolassa maanantaina aamupäivällä.

Topi Sorsakoski polttelee vieressä savuketta ja painaa lippiksen syvemmälle päähänsä.

”Tuntui aika sumealta polkea paikallaan. Ero oli helvetin hyvä kaikille osapuolille.”

Agents alkoi äänittää albumiaan huhtikuussa. Pulliainen vertaa ensimmäistä studiopäivää yhtä nostalgiseksi kuin armeijan kertausharjoituksia.

”Oli nasta fiilis laittaa kuulokkeet päähän ja alkaa laulaa. Yhtäkkiä elämästä häipyi kaksikymmentä vuotta”, Sorsakoski kertoo.

Albumi perustuu 60-luvulla Suomessa suosioon nousseen The Renegades -brittibändin musiikkiin. Bändi on yksi Agentsin musiikillista esikuvista.

Idea levyn tekoon tuli 2005, jolloin suomalaismuusikot levyttivät albumin ja konsertoivat kurkkusyöpään sairastuneen Renegades-laulajan Kim Brownin kunniaksi.

Agents-levyltä odotetaan singlelohkaisua jo ennen juhannusta. Esa Pulliaisen ja Vesa Anttilan tuottamalla levyllä soittajina ovat myös Kai Pulliainen (basso), Heikki Sandrén (rummut) sekä Pedro Hietanen (haitari, urut, piano).

Sorsakoski ja Pulliainen odottavat innoissaan syksyn kiertuetta.

Olisiko mahdollista, että laulaja tulisi agentteihin jäädäkseen?

”Kaikkihan on aina mahdollista. Se on korkeimman käres”, Topi Sorsakoski lohkaisee.