7-päivää, 29.5.2007

Topi Sorsakoski palaa
Agentsiin!

Legendaarinen laulaja Topi Sorsakoski palaa juurilleen. Agentsien ja Topi Sorsakosken edellisestä studiolevystä on aikaa 17 vuotta, kokoonpanon viimeiseksi jäänyt Half and Half -albumi julkaistiin vuonna 1990.

Uusi Topi Sorsakoski & Agents -albumi ilmestyy 29.8. ja levyn ensimmäinen single lähtee radioihin ennen juhannusta.

Agentsilla on keikkatauko, ja yhtye halusi toteuttaa Renegades-henkisen prosessin tuona aikana. Renegades-albumi on monella lailla paluu Agentsien juurille. Topi Sorsakosken lisäksi 1980-luvun muusikoita on pyritty saamaan mukaan mahdollisimman paljon. Myös tekstien kääntäjänä ja kannentekijänä toimivat samat miehet kuin 1980-luvulla, eli Jukka Itkonen ja Stefan Bremer.

Levyllä soittavat Esa Pulliainen (kitara), Kai Pulliainen (basso) ja Heikki Sandrén (rummut). Tuottajana Esa Pulliaisen kanssa on toiminut Vesa Anttila. Kokoonpanossa on mukana myös Pedro Hietanen (haitari, urkut, piano), joka toimi 1980-luvulla Agentsien levytyspäällikkönä. Pedro soittaa myös livekokoonpanossa. Uutta verta edustaa Juho Hurskainen, joka soittaa saksofonia levyllä ja livenä.

- Albumia tehdessä tunnelma studiossa olikin melko nostalginen, tunnelmoi Esa Pulliainen.

Agents perustettiin vuonna 1979. Historiansa aikana Agents-yhtyeellä on ollut kolme solistia. Ensimmäisenä 80-luvun alussa Agentsien kanssa lauloi legendaarinen Rauli “Badding” Somerjoki, jonka uusi tuleminen tapahtui ensimmäisellä Agentsien säestämällä albumilla.

Topi Sorsakosken kanssa yhtye heitti yli tuhat keikkaa ja viisi yhteistä albumia, joista jokainen on myynyt kultaa, neljä yltänyt platinaan ja parhain kolminkertaiseen platinaan.

Vuodesta 1993 lähtien Agents-yhtyeen solistina toimi Jorma Kääriäinen.