Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus,12.3.2003

State Prizes to Lindström and Pulliainen

Erik Lindström and Esa Pulliainen have been granted the annual State Prizes for Music. The Arts Council of Finland granted awards of 13.000 € in the prize ceremony that took place on Finnish Music Day, March 11.

Multi-instrumentalist Erik Lindstöm (b. 1922) swings still hard as his career has already lasted more than six decades. Lindström is one of the most prominent musicians of the first jazz generation in Finland. The orchestra leader and arranger has also composed many popular foxtrots.

One of the leading guitarists in Finland, Esa Pulliainen, earned his prize by leading his hugely popular long-term band "Agents", which has succesfully fused rock with Finnish schlager and dance music.


Säveltaiteen valtionpalkinnot Lindströmille ja Pulliaiselle

Erik Lindström ja Esa Pulliainen vastaanottivat valtion säveltaidepalkinnon Suomalaisen musiikin päivänä 11. maaliskuuta. Valtion säveltaidetoimikunnan myöntämän tunnustuksen arvo on 13.000 euroa.

Veteraanimuusikko Erik Lindström (s. 1922) on hyvässä soittokunnossa ja luomisvireessä. Multi-instrumentalisti Lindströmin ura alkoi jo 1940-luvulla, jazz soi siis jo seitsemättä vuosikymmentä.

Erik Lindstöm on sukupolvensa näkyvimpiä muusikoita, joka on kotimaisten kokoonpanojen johtamisen lisäksi säestänyt myös kansainvälisiä tähtiä. Orkesterinjohtaja ja sovittaja Lindström on säveltänyt useita suosittuja jazz-iskelmiä, kuten "Muistatko Monrepos'n" ja "Ranskalaiset korot".

Maamme tyylitajuisimpiin kitaristeihin kuuluva Esa Pulliainen on tunnettu Agents-yhtyeen johtajana ja sovittajana. Valtion säveltaidetoimikunta toteaa palkintoperusteissaan, että "Agents on rockin ja kansallisen iskelmäperimämme tärkein sulauttaja, musiikkimateriaalia on otettu niin Unto Monosen kuin John Lennon - Paul McCartneyn tuotannosta".

Agents on myös onnistunut rockmusiikin viemisessä takaisin tanssilavoille. Esa Pulliainen on rakentanut yhtyeestään 1930-luvun Dallapén tasoisen instituution.

FIMIC/Mika Kauhanen
March 12, 2003