Agents forever

Santtu Luoto

Agents on yhtye, joka on onnistunut rakentamaan sillan rockin ja iskelmän välisen kuilun yli. Yhdeksi Suomen suosituimmista yhtyeistä noussut Agents on vuosia kestäneen uransa aikana liikkunut rautalangasta rockiin, rockista iskelmään ja iskelmästä takaisin rautalankaan - soiden silti aina suomalaisittain.

Agents Forever on kirja, joka kertoo tarinan yhtyeen matkasta suomalaisuuden sisimpään 1970-luvun lopusta tähän päivään. Teoksessa puhuvat muusikot ja matkan varrella kohdatut ihmiset.

Agentsin tarinasta kasvaa myös kuvaus suomalaisen kevyen musiikin kulttuurimuutoksista runsaan neljännesvuosisadan aikana, ja tarinan myötä hahmottuvat myös legendaariset muusikkoelämäkerrat niin Jorma Kääriäisestä kuin Esa Pulliaisestakin.

“Kun menin Agentseihin, Esa Pulliainen ilmoitti, että kaikilla meidän bändissä on sitten buutsit. Kaupassa hän ei edes kysynyt minulta, mitkä otetaan ja valitsi kaksi numeroa liian pienet. Kun yritin valittaa asiasta, Esa sanoi vain, että turpa kiinni ja silkkisukka jalkaan. Nahkakenkä venyy kyllä.”
- Jorma Kääriäinen

Santtu Luoto (s. 1964) on tuottaja, jonka aiempia teoksia ovat muiden muassa Jee Jee Jee - suomalaisen rockin historia (1998) ja Tiimalasin santaa - Eppu Normaalin tarina (2000).


EAN 978-951-20-6351-2
Lk. 99.1
Koko 135 x 212 mm
352 sivua
Kannen suunnittelu Heikki Kalliomaa
Ovh. sid. 28,00 €
Ajatus Kirjat, toukokuu 2003