Muusikoiden.net 20.5.2004

Paikkana Tikkurilan jäähalli eli nykyisin tunnetaan nimellä Valtti Areena. Kyseessä Popshow 04 "kiertue" jolla esiintyvät kaksi suomalaista pitkän linjan perusyhtyettä eli tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Agents ja jo 40 vuotta täyttävä Jussi & The Boys.

Ovet avattiin yleisölle klo 19 ja varsinainen showtime oli klo 20:30 alkaen, siihen asti tapahtuman juontaja KW Blomqvist soitti paikalle valuvalle yleisölle levyjä lähinnä rokkia ja rautalankaa 50- ja 60-luvuilta ja näin päästiin sopivaan tunnelmaan pikku hiljaa. Jäähalli oli kutakuinkin lähes täysi ja oman paikkansa sai valita joko kentältä tai katsomosta.

Kello näytti 20:30, KW Blomqvistin ja yleisön melun saattelemana lavalle asteli erikoiskokoonpano jossa The Boysin lisäksi soitti Agentseista Pulliaiset ja Heikki Sandrén. Homma lähti käyntiin "Se jokin sinulla on"-kappaleella jonka jälkeen oli vuorossa "Kuningaskobra" joka vedettiin talvella kuolleen entisen Agents-solistin Eki-sedän muistolle. Näiden kahden kappaleen jälkeen Agents-vahvistukset jättivät lavan jolloin lavalle jäi Jussi & The Boys. The Boysien setissä tai seteissä kuultiin lähes kaikki Boys-klassikot Pretty womanista All my lovingiin. Yhtyeen soolokitaristi Eero Lupari teki muhun suuren vaikutuksen rennolla tyylillään, mutta kuitenkin rautaisella ammattitaidollaan, hänen kaulassaan roikkui valkoinen Strato. The Boysien toinen kitaristi Jari Metsberg oli selvästi myös vireessä Telecasterinsa kanssa ja soitti maukkaat soolot Boysien beatles-suomennoksiin. Illan aikana kuultiin myös Eero Luparin instrumentaali "Sininen ja valkoinen", joka oli upea ja sai yleisön yleisöltä vahvat suosionosoitukset.

Agents aloitti settinsä perinteisesti "Apachella" jota seurasi "Yksi ainoa ikkuna". Näiden instrumentaalien jälkeen vuoroon tulivat mm. "Olet mun sä vain", "Emigrantin laulu", "Kauan", "Fever" ja muutama muu tuttu biisi. Esa Pulliainen oli tuttuun tapaan lavan kuningas eikä ollut epäilystäkään kuka oli koko tapahtuman suurin suosikki. Pulliainen soitti välillä vatsallaan maaten ja välillä tanssiessaan jotain slaavilaista kansantanssia sinisen Stratonsa kanssa. Myös mikrofonit saivat kyytiä hänen käsisttelyssä.

Agentsien jälkeen oli jälleen vuorossa The Boys joka soitteli omaa tuotantoaan, lähinnä Elvistä ja muita käännös biisejä. Bändien vaihtojen yhteydessä oli ohjelmassa aina rumpujen ruuvailua sillä Rudy Ryynänen ja Heikki Sandrén tottakai säätivät kannut itselleen sopiviksi. Pienet tauot olivat ihan hyviä sillä yleisökin ehti hengähtää hieman.

Agentsien toinen setti alkoi instrumentaalilla "Rise and fall of flingel bunt" jonka jälkeen seurasivat tutut biisit kuten "Jokeri" ja kaihoisa "Moskovan valot". Tuttuun tapaan muisteltiin myös Baddingia jolloin kuultiin yleisön suosikit "Valot" ja "Paratiisi" joiden jälkeen tuli vuoroon illan tähtihetki ainakin mun mielestä enkä suinkaan ollut ainoa joka oli tätä mieltä nimittäin Mandschurian Beat jolloin Pulliainen laittoi peliin parastaan soittaen välillä vatsallaan, hyppien ja ties mitä temppuja tehden. Esa jaksoi nauraa myös itselleen.

Kun molemmat bändit olivat esittäneet omat kaksi settiään oli vuorossa erilaisia sekakokoonpanoja jolloin bndit soittivat toistensa biisejä.

Yleisö sai varmasti mitä halusi. Tapahtuma kesti kokonaisuudessaan 3,5 tuntia. Lavalla oli illan aikana uskomaton määrä kokemusta, taitoa ja tunnetta. Itselläni täyttyi kaikki odotukset ja vielä ylikin.

Kirjoittanut agentti 10.05.2004