Rytmi, 2004

Jussi Raittinen ja Esa Pullainen kertovat
Pop Show -levystä

Jussi Raittinen: ”Soitimme kappaleita toistemme ohjelmistosta. Aina kun Esa Pulliainen on ollut The Boyseissa tuuraajana, on hän halunnut soittaa Balladin kanuunasta. Nyt se on tallennettu levylle Agentsien soittamana. Halusimme musiikillisen matkamuiston yhteisestä matkastamme. Ensi suunnittelimme EP:tä, mutta projekti paisui. Ensimmäinen yhteiskeikka äänitettiin ja siitä otettiin mukaan kuusi biisiä. Tallensimme The Boysin taustat, johon Jorma lauloi omat osuutensa. Lisäsimme laulut studiossa ja vähän akustisia kitaroita. Kauniista naisesta teimme instrumentaaliversion. Sinistä ja valkoista olemme soittaneet koulukeikoilla Emman asemasta, sillä Emma ei enää säväytä nuorisoa. Sinien ja valkoinen sen sijaan tekee niin.”

Esa Pulliainen: ”Biisit valikoivat itse itsensä. Meillä ei ollut mitään vaikeuksia. Soitan levyllä runsaasti Telecaster Finlandillani. Lisäksi sinen Stratocasterini on joissakin biisissä. On hyvä, että saimme livenä biisit talteen. Ne ovat muistoja juhlavuodesta, jotta kaikki näkevät millaista meininki oli. Oli tavallaan hullua tallentaa ensimmäinen yhteiskeikka, mutta lopputulos onnistui. Levyt ovat nykyisin aivan liian pitkiä, 14 biisiä on ihan tarpeeksi. Takaisin lyhyihin levyihin! Levyjen kuuntelu pitäisi olla virkistävä kokemus.”

Jussi Raittinen: ”Viimeksi teimme yhteiskiertueen 1989, se oli Pop Show ´89. ”

Esa Pulliainen: ”Kaunis nainen on soitettu Telecasterilla ilman nauhakaikua, mitä en koskaan ennen ole tehnyt. Olen hankkinut hiljattain itselleni raisiolaisen putkinauhakaikulaitteen, jossa on mainio soundi.”

Jussi Raittinen: ”Ai, tuplakokoelmalevy? Saapa nähdä...kaikki aikanaan.”