MTV3.fi, Viihde 26.6.2013


Agentsin Esa Pulliainen laittoi studion uusiksi


Esa Pulliainen Kuva: Trond H. Trosdahl Copyright: Lehtikuva

Agents-bändistä tunnettu Esa Pulliainen on viihtynyt studiossa C-Combo trionsa kanssa

Esa Pulliaisen johtama Agents-yhtye julkaisee näillä näkymin seuraavan albuminsa jouluksi. Kun lukemattomia platinalevyjä netonneen ryhmän levyn kanssa ei vielä ollut hoppu, Pulliainen marssitti studioon trionsa C-Combo.

C-Comboon kuuluvat kitaristimestari Pulliaisen lisäksi hänen bassoa soittava veljensä Kai Pulliainen ja rumpali Toni "El Blanco" Liimatta.

Ryhmän nimessä C väliviivan edessä tarkoittaa cocktailia. Jo siitä voi päätellä, että yhtye soittaa cocktail-kutsuihin sopivaa musiikkia. Toisin sanoen instrumentaalimusiikkia. Rautalankamusiikiksikin C-Combon levyn voi hyvällä syyllä määritellä.

– Pienimuotoinen kokonaisuus, jonka pystyi tekemään ilman paineita. Myös se helpotti paljon, että ei tarvinnut miettiä sanoituksia eikä etsiä sanoittajia. Olen huomannut toimiessani tuottajana, että tekstien kanssa joutuu joskus tekemään melkoisen määrän töitä, Pulliainen kertoo STT:n haastattelussa.

Löytyy toinenkin syy siihen, että Esa Pulliainen halusi tällä kertaa studioon pienemmän ryhmän kanssa.

– Laitoin meidän studiota kuntoon, ja uusittua studiota oli parempi kokeilla pienemmän kokoonpanon kanssa. Ja tutkia siinä samalla, että nouseeko joistakin laitteista savua.

Nousiko?

– No, ehkä pari kertaa vähän, Pulliainen hymähtää.

Albumin kappaleisiin lukeutuu muun muassa Fleetwood Macin 1960-luvun lopun jättihitti Albatross, Vasili Solovev-Sedoin säveltämä Theme From Leningrad ja Ian Samwellin Move It, joka löytyi 1950-luvulla Cliff Richardinensimmäiseltä singleltä. Levyllä on mukana myös Pulliaiselle rakas Happy Guitar.

Vasta jouluksi on siis tulossa Agentsin uusi albumi. Esa Pulliainen lupaa sen olevan samantyyppinen kuin kaksi vuotta sitten ilmestynyt Go Go, "reipasta go-gota", mutta jotain tulee myös muuttumaan.

– Levylle tulee paremmin valittuja kappaleita kuin Go Go:lle. Nyt olemme tarkempia myös tekstien kanssa.

Sama tiivistettynä:

– Teemme musiikkiin taiteellisen indeksitarkistuksen.

(MTV3–STT)