Cult24, 12.12.2011

Agents sopeutuu aikaan jälkeen Sorsakosken – keväällä kiertueelle


Agents keikalla parisen vuotta sitten.

ROCK/POP. Maamme kaikkien aikojen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Agents lähtee solistinsa Vesa Haajan kera harvinaiselle konserttikiertueelle maaliskuussa. Agents nähdään suurilla konserttilavoilla Helsingissä, Lahdessa, Porissa ja Hämeenlinnassa.

– Konserttien ohjelmistosta pyritään kokoamaan katsanto koko 30-vuotiseen historiaamme, vaikka pääpaino onkin uudessa materiaalissamme, toteaa Agentsin keulahahmo Esa Pulliainen.

Agentsin edesmenneen solistin Topi Sorsakosken muisto on vahvasti läsnä yhtyeen tulevalla kiertueella.

– Olen yhä siipi maassa siitä, mitä on tapahtunut. Asiasta ylipääseminen vie vielä paljon aikaa, Esa Pulliainen toteaa.

Agentsin nykyinen solisti Vesa Haaja pääsee näyttämään konserteissa taitojaan sekä rokkilaulajana että myös Agentsin ikivihreiden balladien tulkitsijana.

– Minulla on ollut jo ennen Agentsia takanani lähes 30-vuotinen ura eri rock-yhtyeissä. En ollenkaan karsasta hitaita biisejä. Ne ovat yhtälailla lähellä sydäntäni, mutta tekniikkani puree enemmän duurin puolelle ja erityisesti rokkiin, Haaja kertoo.

Esa Pulliainen toteaa Haajan istuvan erinomaisesti yhtyeen nykylinjaan.

Agents on siirtynyt pois iskelmästä ja slaavilaisesta mollikaihosta kohti nopeampaa rokkaavaa menoa. Nykyinen Agents on duuribändi, joka svengaa, sihisee ja sähisee, Pulliainen kuvailee.

Kiertueen tuottaa Visual Media Productions Oy. Kiertueen konsertit: Helsingin Savoy-teatterissa (7.3.) Lahden Sibeliustalossa (9.3.) Porin Promenadikeskuksessa (10.3.) ja Hämeenlinnan Verkatehtaalla (11.3.)

Cult24