Rytmi, 27.6.2011

Levyarvio: Agents ei tingi tyylistään

Toisten artistien musiikki on ajatonta. Toisilta artisteilta ei vaadita trendihenkisyyttä tai pakkopullamaista uusiutumista. Heitä ei voi stailata!!

Meidän oloissamme kitaristilegenda, tuottaja Esa Pulliaisen johdolla sykkivä Agents on tätä artistigenreä. Vanhempi Pulliainen on osanut valita bändiinsä solisteja ja muusikoita, jotka tiedostavat ja hallitsevat tietyt 1950- ja 60-luvun koulukuntien tyylisuunnat. Jorma Kääriäisen siirtyessä soolouralle uusi laulaja Vesa Haaja hoitaa tonttinsa mallikkaasti.

“Go Go” -sykkeellä kulkeva, samaa nimeä kantava uutukaisalbumi etenee futarit väpättäen. Tästä ei kukaan vedä meillä edelleenkään paremmaksi. Pieteettimeininkiä “Ammatti-Paavoilta!”. Esan soitto on yhä omille esikuvilleen uskollista, pastissinomaista. Tämän päälle hän on harkiten rakentanut omaa persoonallisuuttaan ja bändin sovituksellista soundimaailmaa.

Aloitusbiisi “Elämäni tarina” on tuttu Burt Bacharach -cover, jonka jo Olavi Virta levytti meillä 50-luvun lopulla. Lonnie Mackin instrumentaali “Wham” on ikuistunut twistinä ja myös kitaristin hyvän ystävän ja kollegan, edesmenneen Pekka “Albert” Järvisen aiemmin ikuistamana. Kuullaan myös 80-luvun tuttua tv-tunnaria…

Juho Hurskaisen hersyvä, groovaileva tenorisaksofonin soitto on ansiokas lisämauste Agentsille vuosimallia 2011. Tänä kesänä jalat käyvät tanssilattioilla jälleen vilkkaasti ja hameet heiluvat korviin. We hope so!

AGENTS & VESA HAAJA
GO GO
Ratas Music

****

Teksti: PALE SAARINEN