Agents & Vesa Haaja: <<Go Go>>

Haminalaislähtöinen, Whistle Bait -yhtyeessäkin musisoiva Vesa Haaja on järjestyksessään neljäs Agents-laulusolisti. Edeltäjät Rauli ”Badding” Somerjoki, Topi Sorsakoski ja Jorma Kääriäinen omaavat niin suuret Agents-saappaat, ettei Haajan kannata niitä sellaisenaan lähteä täyttämään. Haaja pääsi mukaan Agentsiin loistavalla hetkellä, kun bändi juhlisti pari vuotta sitten 30-vuotista uraansa pitkällä ”Kaikkien aikojen Agents” –kiertueella, jossa olivat mukana Topi, Jorkka ja Pedro Hietanen.

Kitaristi ja bändin primus motor Esa Pulliainen on kaivanut levyhyllynsä kätköistä 12 hienoa kappaletta, joista kolmeen (Ei aikaakaan, Haaveissain, Sun lempes haluan) Haaja on kynäillyt suomenkieliset sanat. Kääriäisen eron jälkeen Agents julkaisi instrumentaalilevyn Agents… Is Beat! ja tälläkin levyllä bändi soittelee klassiset kappaleet Wham ja Go Go Nuts (alkuperäisnimeltään I've Got a Lovely Punch of Coconuts) ilman laulua. Kolme levyn kappaleista ovat lontoonkielisiä, ne kuitenkin sopivat levyn tunnelmaan mainiosti.

Haajan ääni ja hyvät kappalevalinnat antavat Agentsille piristysruiskeen, jopa nuorennusleikkauksesta voisi puhua. Uuden Agentsin vahvuuksiin on laskettava myös vuonna 2007 mukaan tullut toinen Whistle Bait –mies Juho Hurskainen, jonka saksofoni tuo biiseihin oman, hienon lisän.

MTV3 – Toni van der San, 8.7.2011

Tähdet: *****