Mesta.net

Agents & Jorma Kääriäinen - Agents is Tonight

Esa Pulliaisen vuonna 1979 perustama Agents on suomalaisen musiikin legenda, jonka jatkuva keikkasuosio on pelastanut useamman tanssimestan poikineen. Agentsin suosiossa ihmetyttää eniten sen varauksettomuus eri musiikkipiireissä. Voisi kärjistetysti todeta, että Agentsin Tavastian keikoilla näkee enemmän pitkätukkia kuin monilla hevikeikoilla.

Jorma Kääriäisenajan (aikaisempia solisteja ovat Rauli Somerjoki ja Topi Sorsakoski) seitsemäs pitkäsoitto jatkaa tutuin Agents-reseptein: rautalankaa, iskelmää ja rock`n`rollia yhdistellen. Tuloksena on pehmeäsoundista fiftaria ja perinteistä Suomi-iskelmää, aika puhditonta sellaista. Mutta, kun pääosassa jatkavat Esa Pulliaisen tyylikäs kitarointi ja Kääriäisen tumman tunteikkaat vokaalit, niin harvapa Agets-fani tuskin levyyn pettyykään.

Agents is Tonight luottaa lainasävellyksiin. Elviksen tuotannosta on poimittu kappaleet The Girl Of My Best Friend ja I’m Coming Home, joka on Kääriäisen tekstittämänä saanut nimekseen Kotiin. Se on kiekon rokkaavin raita, jonka tahdeissa tullaan varmasti pyörimään kesälavoilla. Parhain käännös on kuitenkin 1960-luvun brittisuosikin The Zombiesin I Remember When I Loved Her, joka sai Juha "Watt" Vainion taannoisessa suomennoksessa nimekseen Sai kaiken muuttumaan. Sonny Bonon The Beat Goes On eli suomeksi Vaikka paljain jaloin ja vanha Fever-klassikko kärsivät puolestaan inflaatiosta: biisit ovat yksinkertaisesti liian tuttuja, että niistä jaksaisi innostua, vaikka Agents homman tyylillä hoitaakin.

Pakko todeta, että Agents is Tonightissa on pientä välityön makua. Se ei ole huono levy, mutta ei myöskään parin vuoden takaisen Agents is Here -albumin tasoa. Siitäkin huolimatta kotelomekot päälle, kulmahousut jalkaan ja suunta kohti Agentsin kesäkeikkoja!

Jouni Hirn